Retourneren van onderdelen

Artikelen zoals machine onderdelen of bederfelijke producten zijn zo specifiek en kunnen door hun aard niet retour gezonden worden. U ziet in de winkelwagen vooraf wanneer dit het geval is zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Wanneer u een onderdeel van een machine koopt, verwacht u dat u een goed werkend onderdeel krijgt. Het kan wel eens voorkomen dat een onderdeel schade heeft opgelopen tijdens transport, maar wij versturen alleen goed werkende onderdelen. Zodra u een onderdeel terug stuurt, moeten wij er vanuit gaan dat u dit onderdeel heeft uitgeprobeerd en kunnen wij niet meer garanderen dat het goed werkt. Schade is niet altijd met het oog zichtbaar, dus wij moeten het onderdeel veel intensiever testen dan op het oog.

De reden dat wij onderdelen niet retour nemen is dan ook dat de kosten gepaard met het weer in verkoopbare staat brengen van onderdelen niet opwegen tegen de kosten van de onderdelen zelf. Economisch gezien heeft een retour gestuurd onderdeel vaak helemaal geen waarde meer en de enige optie die we hebben is de onderdelen mileuvriendelijk vernietigen.

Wij mogen de kosten voor herstel en weer in nieuw staat brengen van een onderdeel doorberekenen, waardoor er vaak niets overblijft om u terug te geven. Tevens beroepen wij ons op artikel 10.9 waarin staat dat producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd worden met andere producten, wat bij onderdelen het geval is, niet terug genomen hoeven te worden.

De onherroepelijke vermenging zit in het feit dat een machine onderdeel, wanneer gemonteerd, beïnvloed wordt door de rest van de machine. Als voorbeeld kunt u denken aan een motor welke in een veld wordt gemonteerd en zodra de machine aan gaat, beginnen deze op elkaar in te slijten. Een ander voorbeeld is een schakelaar monteren in een machine terwijl er ook andere defecten in de machine zitten die eerder niet waren ontdenkt, welke zorgen voor schade aan de schakelaar. Hetzelfde geldt voor andere onderdelen, die op andere manieren beïnvloed raken door de machine.

Al met al, controleer goed of u het juiste onderdeel besteld en controleer goed of het type nummer van de machine exact overeenkomt met uw machine. Wij kunnen u telefonisch niet assisteren met onderdelen of reparaties. Wanneer u twijfelt, lever dan de machine ter reparatie in, dan nemen alle zorg voor u uit handen en is al het risico voor ons.

Uitzonderingen op de bedenktijd  [Externe link naar de Autoriteit Consument & Markt]
Recht van retour  [Externe link naar webwinkelrecht.nl]